Koska sain viimeisen joululahjakirjani vasta helmikuun puolivälissä, eli syntymäpäiväni aikoihin, esittelen nyt kerralla koko suuren kirjakasan, joka on hyppysiini päätynyt viime kuukausina.

1330423178_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Jouluaattona löysin paketeista Cathyn sormuksen (jonka olen jo lukenutkin), sekä Eragonin englanniksi. Jälkimmäisen kansi sai jälleen kerran ihmettelemään, miksei Suomessa panosteta kirjojen kansiin yhtä paljon kuin englanninkielisessä maailmassa. Kirjakaupassa tulee aina hypisteltyä enkkupokkareita, joiden juoni ei välttämättä nappaisi ollenkaan, mutta joiden kansissa on taikaa.

Flora Thompsonin Lark Rise to Candleford, trilogia TV1:llä esitettävän ihastuttavan Candlefordin postineidin takana, kolahti postilaatikkoon hieman myöhemmin. Sain nimittäin iskältä joululahjaksi lupauksen Cdon-tilauksesta, ja hyödynsin sen sitten kirjoihin. Cdonilta tilatut asiat saapuvat kuitenkin perille erittäin satunnaisessa järjestyksessä ja parhaassa tapauksessa jokainen eri lähetyksessä (kuten nyt), ja toinen kirja antoikin odotuttaa itseään melko kauan.

1330423151_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Siinä se nyt kuitenkin lepää kasan päällä: Jane Austenin Pride and Prejudice. Joululomalla maratonina katsotun sarjan jälkeen oli sen verran paha Austen-kuume, että tämänkin menin tilaamaan. Ei sillä, että kaduttaisi.

Eldest on synttärilahja Englannista, samalta henkilöltä, jolta Eragoninkin sain. Kumpaakaan en ole vielä ehtinyt aloittaa, mutta innolla odotan!

Kirjakauppoihin on ilmestynyt uusilla kansilla varustettuja enkkupottereita, ja nyt - niitä jonkin aikaa ihailtuani - sain ystävältäni Mattelta CoSin lahjaksi! Ihana!

Aivan oma lukunsa on sitten Harry Potter Page to Screen - The Complete Filmmaking Journey, Bob McCaben raamattu potteristeille. Kirja sisältää tonneittain uutta tietoa elokuvien teosta ja valtavan määrän hienoja kuvia. Tässä sitä on lukemista. Minun kappaleeni on amerikkalainen - vaikka olisin halunnut brittiversion. Koska painos oli loppunut ilmeisesti koko Suomesta, ja Englannista tilaaminen olisi maksanut maltaita, päätin nöyrtyä ja ostaa jenkkipainoksen. Käytännössä ainoat erot brittikirjaan taitavat olla se, että ensimmäinen elokuva on nimellä Sorcerer's Stone (mikä vähän kieltämättä häiritsee :D), muutama amerikanenglantilainen sana sekä "English public school [similar to an American private school] ja pari muuta vastaavaa selitystä. Ei siis mitään järisyttävää.

1330423252_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Viisasten kivi mittatikkuna. Minun mittareideni mukaan tämän pikku prinsessan strategiset mitat ovat noin 33 cm x 25 cm ja huikeat 3,3 kiloa. Onhan sillä kokoa.