Harmaa syyspäivä. Taivas ei osaa päättää olisiko syksyinen vai kallistuisiko sittenkin talven puolelle, ja kompromissina tuuppaa sankokaupalla räntää viattomien kulkijoiden niskaan. Koulun käytävillä on sentään lämmintä ja kuivaa, mutta paikka ei kuitenkaan ole omiaan luomaan mukavaa tunnelmaa ankean päivän piristykseksi.

Repusta löytyy kirja, ja se vie minut muualle, suuriin seikkailuihin, toisenlaisen koulun käytäville, keskelle taikuutta. Päivä on pelastettu.

...

Aurinkoinen lauantai. Sinänsä viikonpäivällä ei ole väliä, sillä on kesäloma; auringonsäteet kutittavat niskaa, lintujen laulu täyttää hiljaisuuden, vesi liplattaa laiturin alla. Täydellinen päivä.

Mutta jotain puuttuu: vasta, kun avaan kirjan ja sukellan tarinaan, on kaikki kohdallaan.

...

Vuoden odotetuin päivä, jouluaatto. Ulkona pelkkää säkkipimeää, sisällä talossa joulun hämäryys, kynttilät ja kuusen valo. Ateria syöty ja lahjat jaettu - aika olla ihan hiljaa ja nauttia. Uudet lahjakirjat odottavat sohvanreunalla lukijaa, joka avaisi kannen ja antaisi kertomukselle siivet. Pienet sormet sivelevät kirjan sileää kantta; joko uskaltaisi kurkistaa?