Kohta täytyy alkaa pitää silmällä, ettei kirjoita kahta kertaa samasta Potterista... :D

~ ~ ~

13-vuotiaan Harryn kesäloma on pilalla, kun ilkeä Marge-täti tulee vierailulle. Harry yrittää parhaansa mukaan pitää itsensä kurissa ja ottaa vastaan kaikki Margen alati suoltamat halventavat kommentit, jotta vierailun päätteeksi saisi sedältään allekirjoituksen lupalappuun, joka takaa pääsyn Tylyahon kylään. Kaikki menee hyvin siihen saakka, kun Marge erehtyy loukkaamaan Harryn edesmenneitä vanhempia. Harry menettää malttinsa ja epähuomiossa paisuttaa tädin, joka leijailee ulos ovesta ja ylös taivaalle. Harry tietää taikomisesta aiheutuvan hankaluuksia ja pakenee yöhön.

Pakomatkallaan hänelle selviää, että jästiuutisissakin näkyvyyttä saanut massamurhaaja Sirius Musta onkin todellisuudessa karannut velhovankila Azkabanista. Hän saa myös tietää, että Musta on hänen omilla kannoillaan. Vuosi Tylypahkassa alkaa, ja linnan muurit tuntuvat läpitunkemattomilta - mutta ovatko ne todellisuudessa sitä?


~ ~ ~

Jos totta puhutaan, Pottereista kirjoittaminen käy aina vain hankalammaksi, sillä - kuten olen aiemminkin todennut - mitäpä järkevää sitä osaisi sanoa kirjasarjasta, joka on melkein puoli elämää?

Kirjoitin "yritän kuitenkin" ja pyyhin sen pois. En yritä.

Mutta tämäkin tuli taas luettua. Kolmannentoista kerran.