Cathylle on selvinnyt, että maailmassa on muutamia kuolemattomuuden lahjan saaneita ihmisiä. Tähän joukkoon kuuluvat muiden muassa hänen isänsä ja poikaystävänsä Victor. Kuolemattomien niin sanottu johtaja, Esi-isä Lu, haluaa Cathyn hengiltä kiristääkseen Victoria, ja lähettää hänen peräänsä palkkamurhaajan toisensa jälkeen - eikä tyydy jahtaamaan vain Cathya, vaan myös tämän läheisiä. Suojellakseen ystäviään ja äitiään Cathy punoo suunnitelman: hän karkaa kotoa kertomatta muille kuin kaverilleen Dennylle, jonka haluaa kuskikseen alkumatkalle - vain karatakseen lopulta tältäkin ja kadotakseen kuin tuhka tuuleen. Suunnitelma ei kuitenkaan toimi odotetulla tavalla, sillä Dennykin osaa punoa juonia. Lisää ongelmia aiheuttaa Dennyn sisko Jewel, joka käyttää surutta hyväkseen pientä yhdennäköisyyttään Cathyn kanssa - vaikka onkin kohtalaisen vaarallista esiintyä henkilönä, joka on vaarallisten kuolemattomien tappolistalla...

~ ~ ~

Sarjan ensimmäinen osa, Cathyn kirja, oli muistaakseni viihdyttävä tarina, jossa oli tarpeeksi sisältöä. Cathyn avaimesta en muista juuri mitään. (Hups.) Tämä kolmas osa tuntui vähän tarpeettomalta, sillä juoni oli lähinnä sarja täpäriä pelastumisia palkkamurhaajien kynsistä. Siitä huolimatta kirjaa oli ihan mukava lukea. Kuten kaksi aiempaa osaa, myös tämä oli kirjoitettu päiväkirjamuotoon, mikä tässä tapauksessa toimii ihan hyvin. Juoni on sen verran heppoinen, että päiväkirjamaisuus on ihan tarvittava lisä, ja tuo vähän särmää. Kirjan sivuille töherretyt piirustukset ovat mielestäni loistava juttu, sillä ne pitävät liian vakavuuden loitolla.

Koska siitä on aikaa, kun olen viimeksi paneutunut Cathyn seikkailuihin, oli tapahtumien perässä pysyminen aluksi vähän hankalaa. Onneksi kirjantekijät olivat ottaneet tämän huomioon, ja laatineet ihan tarinan alkumetreille kätevän kaavion, joka esittää lyhyesti ja ytimekkäästi tähän mennessä tapahtuneet asiat. :D

Cathy-sarjaahan mainostetaan "uudenlaisena, interaktiivisena seikkailuna", ja kirjoista löytyykin useita viittauksia eri nettisivuille. Olen joskus parilla sivulla käynyt, enkä löytänyt niiltä oikein minkäänlaista uutta ulottuvuutta tarinaan. Ehkä minun olisi pitänyt osata kirjoittaa johonkin jokin kirjasta löytynyt salasana tai koodi, tai sitten olen muuten vain tyhmä. Tarina kuitenkin toimii ihan ilmankin näitä interaktiivisia lisäjuttuja.

Jotenkin vain tämä "poikaystäväni on kuolematon ja minä ihan tavallinen vanheneva ihminen, joten miksi hän minua rakastaisi" -juttu on jo nähty.